Många undrar varför de ska ge sin hund färskfoder. Här vill vi ge dig vår syn på saken.

Kött är hundens naturliga kost

Hunden är anpassad till att äta hela djur. Det innebär kött, ben, inälvor och brosk. Smålandsfoder har därför valt att göra ett helfoder innehållande de vitaminer, mineraler och stärkelse som hunden är anpassad till att äta. En ren köttdiet har oftast låga nivåer av kalcium och järn, men också stärkelse, som hunden anpassat sig till att äta under flera hundra år. Därför har vi i vårt foder tillsatt rotfrukt, såsom till exempel morot för fiber och lite stärkelse. Självklart är alla våra produkter spannmålsfria, då många hundar är allergiska mot spannmål. Resultatet är ett välbalanserat helfoder med en konsistens som hunden uppskattar och mår bra av.

Närproducerat färskfoder

Köttet i färskfoder är naturligt för din hund och inte processat på samma vis som köttet i torrfoder. Dessutom kommer råvarorna i vår hundmat från närområdet, bra ur både närings- och miljösynpunkt.

Eftersom färskfodret är producerat och slaktat i närområdet och vi fryser vi in det direkt efter tillverkning, behålls det höga näringsvärdet i fodret. Vi kallar det färskfryst.

Som med allt annat, finns såklart risker även med färskfoder. Därför gör vi kontinuerliga bakteriekontroller av alla våra produkter, vi är måna om vår höga kvalité.

Det finns alltså mycket som talar för att ge sin hund färskfoder:

  • Hundens naturliga föda
  • Välbalanserad hundmat
  • Spannmålsfritt
  • Miljösmart
  • Färskast möjligt
  • Ständiga kontroller

Positiva effekter

Svaret på frågan i rubriken är därmed givet – självklart färskfoder! Vi kan bara se positiva effekter av att ge sin hund något den mår bra av och tycker mycket om. Att du sedan har full koll på exakt vad maten innehåller gör att du som djurägare kan känna dig trygg! Vill du läsa mer om forskning som ligger till grund för vårt påstående kan du läsa mer om det här.

Här kan du hitta din närmaste återförsäljare för vårt färskfoder

Smålandsfoder BAS

Bästa valet för de flesta hundar. Perfekt för sällskapshundar.

Läs mer

Smålandsfoder ELIT

För dig som har högre krav på din hund
Mer energi!

Läs mer

Smålandsfoder VOM

VOM är rena hälsokuren för en hundmage som råkat i obalans

Läs mer