Varför färskfoder?

Varför färskfoder?

 

En vanligt återkommande fråga, många gånger redan väl besvarad – och här vill vi ge dig vår syn på saken. Här kan du till exempel  läsa en artikel från en av våra medarbetare som forskat i ämnet.

Hunden är anpassad till att äta kött, ben och brosk. Vi på Smålandsfoder har valt att göra ett helfoder innehållande de vitaminer, mineraler och stärkelse som hunden anpassat sig till att äta. En ren köttdiet saknar ofta kalcium och järn, men också stärkelse, som hunden anpassat sig till att äta under flera hundra år.

Därför har vi i vårt foder tillsatt rotfrukt, såsom till exempel morot för fiber och inte för mycket stärkelse. Dessutom håller vi vårt foder rent från spannmål.

Köttet i färskfoder är naturligt för din hund och inte processerat på samma vis som köttet i torrfoder. Dessutom – vårt foder har inte färdats flera hundra mil innan det tas om hand.

Eftersom fodret fryses in direkt efter tillverkning behålls näringen i fodret.

Som med allt annat, finns såklart risker även med färskfoder. Därför gör vi kontinuerliga bakteriekontroller av alla våra foder. Dessa kommer att visas under en egen flik under ”Våra produkter” där du kan se senaste bakteriekontroll.

Så, frågan är väl egentligen – varför inte färskfoder? Vi kan inte se något negativt med att veta exakt vad man stoppar i sin hund och som hunden tycker om och mår bra av!

Kvalitet

Kunskap

Svenskt tillverkat