• Hem
  • Om Färskfoder
  • Färskfoder Prod. info
  • Mitt konto
  • Återförsäljare
  • Kontakt
  • Varukorg
  • Kassan
  • Hundmat
I en helt vanlig familj i södra Sverige var räddades hunden Mimmi till livet när familjen valde spannmålsfritt svenskt färskfoder istället för torrfoder. Foderbytet var ett sista försök och hade det inte lyckats hade man fått låta hunden somna in.

Hos en helt vanlig familj som länge längtat efter en hund, stod glädjen högt i tak när lilla Mimmi kom. Mimmi var en pigg och glad valp som snabbt blev hela familjens kelgris. En sådan hund som alla älskar och som älskar alla.

Hunden blev överkänslig mot spannmål

Husets husse heter Ulf, han berättar att när Mimmi vuxit ur valpstadiet fick hon som många andra hundar torrfoder. Det fungerade väl i något år men sedan började problemen. Magen krånglade allt mer och till slut stod man inför den drastiska och sorgliga realiteten att faktiskt låta Mimmi somna in.

Svenskt färskfoder gjorde hunden frisk

Det var i den desperata situationen som de försökte att ge Mimmi färskfoder istället. Eftersom hela familjen är noga med att hundmaten framställts enligt så hygieniska förhållanden och av de bästa råvarorna valde man ett svenskt färskfoder. Resultatet lät inte vänta på sig. Färskfodret var nästan som en mirakelmedicin. Mimmi blev som en helt ny hund. Borta var smärtor och magproblem och Mimmi var sitt vanliga kärleksfulla pigga hund hon varit tidigare, glad och lekfull.

Spannmålsfri hundmat botar glutenintolerans

Mimmi blev en frisk och glad hund av färskfoder

Det visade sig att Mimmi led av den åkomma som hos människor kallas glutenintolerans, hon tålde inte spannmål. När hon fick spannmålsfri hundmat försvann alla problem med magen.
– Hade vi inte provat färskfoder hade vi förlorat många år med Mimmi, berättar Ulf, det var ständiga problem innan dess, och vi tyckte så synd om henne. Som väl är försvann alla problem så fort vi bytt till färskfoder. Det var en helt otrolig förvandling.

Ingen unik berättelse

Berättelsen vi får höra från Ulf är inte på något sätt unik. Många hundar tål helt enkelt inte spannmål och utvecklar allergier eller andra sjukdomar. När man provar att ge hunden färskfoder upphör problemen.

– Det här är orsaken till att jag satsat på spannmålsfritt svenskt färskfoder berättar Kirsi, som använder Smålandsfoders färskfoder när hon räddar undernärda och sjuka hundar. Det är nästan som magi. På bara några veckor får hunden hull, glansig päls och blir glad och lekfull igen.

 

 

Roger M Carlsson
Journalist och hundälskare